portalspozywczy.pl: Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Łomży z certyfikatem QAFP

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza k. Łomży 23 listopada Ubojnia otrzymała certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe”.

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel produkuje półtusze wieprzowe, uwzględniając upodobania, a także preferencje zakładów rozbiorowych. Zakład po całkowitej przebudowie wznowił w 2016 roku działalność, a rok 2017 zakończy się ubojem prawie 0,5 mln sztuk trzody. Planowane są dalsze inwestycje oraz osiągnięcie pełnej mocy ubojowej pięciu tysięcy sztuk trzody dziennie.  

Standard QAFP jest kolejnym obok ISO i IFS wdrożonym w zakładzie systemem jakościowym.

- Nasza siła produkcji mięsa tkwi w wysokiej jakości surowcu, restrykcyjnych normach i zapisach w systemie QAFP dotyczących całego łańcucha produkcji.  Odzwierciedla to hasło naszej firmy „Zawsze tylko jakość” - mówi Robert Rytel.

Mięso ze znakiem QAFP będzie dostępne na terenie całej Polski.

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/ubojnia-zwierzat-robert-rytel-z-lomzy-z-certyfikatem-qafp,152119.html

Z ostatniej chwili

Ubojnia Rytel nagrodzona przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego!

9 czerwca 2022 roku w Pałacu Prezydenckim w Warszawie odbyła się 32. Gala „Teraz Polska”, czyli finał konkursu organizowanego przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego na najlepsze produkty, usługi i innowacje. 

Popularne w Galerii

team5
Back to Top